22. februar 2022

Koreansk iværksætter gæster Slagelse Gymnasium

Vi har på skolen haft besøg af den koreanske iværksætter og professor, Steve Ahn, der med et computerspil, der simulerer virksomheder, ønsker at uddanne skarpere iværksættere til fremtidens verden.

Internationalt anerkendt entreprenør
“Vi har inviteret den sydkoreanske professor, Steve Ahn, som selv har startet og børsnoteret virksomheden Leadis Technology, der laver mikrochips til bl.a. mobiltelefoner. I dag skal han afholde en workshop for ca. 24 elever fra Slagelse Gymnasium og 8 elever fra vores naboskoler Zealand Erhvervsakademi, Antvorskov Skole og Nymarkskolen,” siger Rasmus Hovedskov Hansen, adjunkt i erhvervsøkonomi og samfundsfag og koordinationsansvarlig for workshoppen. Han fortsætter:

“Steve Ahn har med udgangspunkt i egne erfaringer udviklet et yderst realistisk simulationsspil, der hedder “BattMan” (Battery Management Start Up Simulator, red.) hvor deltagerne iværksætter en startupvirksomhed for produktionen af mikrochips, og her skal eleverne dyste i hold á 3 for at skabe den mest værdifulde virksomhed.”

Steve Ahn er nu gæsteprofessor i entreprenørskab på DTU og professor ved KAIST-universitetet i Sydkorea, som er et af verdens mest anerkendte tekniske universiteter, og han har derudover mange års erfaring med topledelse i bl.a. Samsung og flere amerikanske tech-virksomheder. “Det er en stor glæde at kunne byde ham velkommen til Slagelse Gymnasium,” siger Rasmus Hovedskov Hansen.

Konkurrencen går i gang
Eleverne spillede flittigt med og mod hinanden. De skulle tage mange svære valg, idet de prøvede at få deres simulerede virksomhed til at blive så værdifuld som muligt. Skal de markedsføre eller udvikle teknologien? Hvis de ikke sælger nok, går de konkurs, men hvis de ikke udvikler teknologi, bliver de overhalet af konkurrenter med bedre produkter.

Det var en spændende dag på Slagelse Gymnasium, hvor eleverne virkelig fik mulighed for at deltage i læring på en helt anden måde. Vi spurgte Rasmus Hovedskov Hansen, hvad det giver elever at deltage i sådan et arrangement. Han svarer:

“Jeg tror at eleverne får to ting ud af det. For det første får de lejlighed til at nørde det her virkelig gode simulationsspil for en startupvirksomhed, og derigennem vil de opnå en række faglige kompetencer inden for økonomi og virksomhedsledelse. Eleverne fra Slagelse Gymnasium har alle erhvervsøkonomi som valgfag, og her vil spillet styrke deres faglige læring. For det andet, og det synes jeg er lige så vigtigt, så får vores elever lov til både at møde en passioneret professor og startup-ekspert i form af Steve Ahn, og dyste mod en række elever fra vores naboskoler, og det tror jeg kan skabe grundlag for en række rigtig spændende snakke ved bordene i dag.”

Læs en artikel om begivenheden med citater af vicerektor Søren Keller og professor Steve Ahn i dagens trykte udgave af Sjællandske, d.22.2.2022.

Nyheder & aktiviteter

En anden slags motionsdag

Gymnasieelever fra Slagelse Gymnasium har udviklet en engagerende motionsdag for grunskoleeleverne på Hashøjskolen og Marievangsskolen. Formålet er at skabe mere begejstring for idræt og bevægelse,

Læs mere

Brandøvelse på skolen

I dag d.23.9.2022 fra kl. 11.00 og frem afholder vi en brandøvelse på Slagelse Gymnasium. Beredskabschefen vil være på stedet. Elever, lærere og andre ansatte

Læs mere

SG Venner fest 2022

Kære gamle og ikke mindst nuværende afgangseleverEfter en lang omgang med corona og aflysninger i sidste øjeblik, så er det nu endelig ved at være

Læs mere

Forældremøde 2022

Det glæder os at invitere forældrene til vores nye 1hf og 1g elever til forældremøde. Arrangementet afholdes live og virtuelt d.30.8.2022 fra kl. 16.30 –

Læs mere