22. februar 2022

Koreansk iværksætter gæster Slagelse Gymnasium

Vi har på skolen haft besøg af den koreanske iværksætter og professor, Steve Ahn, der med et computerspil, der simulerer virksomheder, ønsker at uddanne skarpere iværksættere til fremtidens verden.

Internationalt anerkendt entreprenør
“Vi har inviteret den sydkoreanske professor, Steve Ahn, som selv har startet og børsnoteret virksomheden Leadis Technology, der laver mikrochips til bl.a. mobiltelefoner. I dag skal han afholde en workshop for ca. 24 elever fra Slagelse Gymnasium og 8 elever fra vores naboskoler Zealand Erhvervsakademi, Antvorskov Skole og Nymarkskolen,” siger Rasmus Hovedskov Hansen, adjunkt i erhvervsøkonomi og samfundsfag og koordinationsansvarlig for workshoppen. Han fortsætter:

“Steve Ahn har med udgangspunkt i egne erfaringer udviklet et yderst realistisk simulationsspil, der hedder “BattMan” (Battery Management Start Up Simulator, red.) hvor deltagerne iværksætter en startupvirksomhed for produktionen af mikrochips, og her skal eleverne dyste i hold á 3 for at skabe den mest værdifulde virksomhed.”

Steve Ahn er nu gæsteprofessor i entreprenørskab på DTU og professor ved KAIST-universitetet i Sydkorea, som er et af verdens mest anerkendte tekniske universiteter, og han har derudover mange års erfaring med topledelse i bl.a. Samsung og flere amerikanske tech-virksomheder. “Det er en stor glæde at kunne byde ham velkommen til Slagelse Gymnasium,” siger Rasmus Hovedskov Hansen.

Konkurrencen går i gang
Eleverne spillede flittigt med og mod hinanden. De skulle tage mange svære valg, idet de prøvede at få deres simulerede virksomhed til at blive så værdifuld som muligt. Skal de markedsføre eller udvikle teknologien? Hvis de ikke sælger nok, går de konkurs, men hvis de ikke udvikler teknologi, bliver de overhalet af konkurrenter med bedre produkter.

Det var en spændende dag på Slagelse Gymnasium, hvor eleverne virkelig fik mulighed for at deltage i læring på en helt anden måde. Vi spurgte Rasmus Hovedskov Hansen, hvad det giver elever at deltage i sådan et arrangement. Han svarer:

“Jeg tror at eleverne får to ting ud af det. For det første får de lejlighed til at nørde det her virkelig gode simulationsspil for en startupvirksomhed, og derigennem vil de opnå en række faglige kompetencer inden for økonomi og virksomhedsledelse. Eleverne fra Slagelse Gymnasium har alle erhvervsøkonomi som valgfag, og her vil spillet styrke deres faglige læring. For det andet, og det synes jeg er lige så vigtigt, så får vores elever lov til både at møde en passioneret professor og startup-ekspert i form af Steve Ahn, og dyste mod en række elever fra vores naboskoler, og det tror jeg kan skabe grundlag for en række rigtig spændende snakke ved bordene i dag.”

Læs en artikel om begivenheden med citater af vicerektor Søren Keller og professor Steve Ahn i dagens trykte udgave af Sjællandske, d.22.2.2022.

Nyheder & aktiviteter

Information om dimission

Kære alle kommende studenter og jeres familier Tiden for eksamensperioden og dermed dimissionen nærmer sig, og vi glæder os til igen at byde jer og

Læs mere

Invitation til skolebal

Kære elev på Slagelse Gymnasium – og kære familie Du og dine nærmeste inviteres hermed til at deltage i skoleballet d.12.5.2023 – et af årets

Læs mere

Forårskoncert 2023

Den 27. april kl. 19:00 – 21:00 holder vi her på SG vores årlige forårskoncert, og vi glæder os allerede. Alle interesserede er inviterede til

Læs mere

Åbent Hus 2023

Det er en stor glæde for gymnasiets elever, ansatte og ledelse at invitere alle interesserede til åbent hus 2023. Vi byder jer velkommen mandag d.

Læs mere