Studiedure – Dine rejser på sg

Studieture

At være på studietur med sin klasse et sted i Europa eller resten af verdenen er noget af det fedeste ved at gå på gymnasiet. Vi er afsted i uge 12 i 2.g eller 1.hf. På turen er man sammen med sin klasse alle dage på turen og sine to lærere. Hvis man går på stx, så er den ene lærer den, som underviser i et studieretningsfag, mens den anden lærer kan være fra hvilket som helst andet fag.

Lærerne sørger for et fagligt program ud fra destination og fag, som oftest er fra 8-16, hvor der derefter er fri leg. Her må vi som elever gøre hvad vi har lyst til, under de rammer, lærerne har sat for os. Vi plejer at tage ud og shoppe, opleve den by vi er taget til og om aftenen samles som klasse, hvor vi laver noget i fællesskab. Hvis lærerne har lyst, så tager de også med, de er i hvert fald altid inviteret.

Da vi var i Manchester, var vi inde og se en fodboldkamp med vores engelsklærer. At være sammen med sin klasse og lærere gør rigtig meget for det sociale i klassen. Vi lærer hinanden at kende på en anden måde, men vi får også muligheden for at komme helt tæt på vores lærere – og det er fedt!

Den sidste aften, inden turen går hjem mod Danmark, spiser klassen sammen med lærerne og får afsluttet turen på en hyggelig måde.

Studieturen er noget vi snakker om resten af vores gymnasietid og på en eller anden sjov måde, samler den os lige meget hvad. Den er med til vi altid får et godt grin, når vi sidder og tænker tilbage på den i 3.g.

Skrevet af Zerina, der er både lærer og tidligere elev.