VERDENS­SPROG­LINJEN

ENGELSK, SPANSK OG LATIN

Sprog er superspændende, mener Mathias, især spansk og engelsk. Han har besøgt både Spanien og USA tidligere. For ham er forståelsen af andre kulturer fantastisk. Han vil rigtig gerne blive dygtig til begge sprog, og her føler han, at latin, som utrolig mange sprog stammer fra, virkelig kan hjælpe ham på vej. Han overvejer at læse spansk sprog og kultur på universitetet og vil måske gerne være tolk.

ER DU INTERESSERET I SPROG OG ANDRE KULTURER?

Så skal du vælge verdenssproglinjen. Engelsk og spansk er verdenssprog, og med denne studieretning bliver du i stand til at kommunikere med og forstå en enorm stor del af verdens befolkning. Vi arbejder bl.a. med Spaniens og Englands rolle som stormagter og Latinamerikas historiske og nuværende rolle i verdenssamfundet.

Med latin som tredjesprog får du indblik i den måde, romerne tænkte på. Samtidig hjælper latin dig med at lære og blive skarpere til så godt som alle andre sprog. Ud over dette vil du få mulighed for at have stor indflydelse på sammensætningen af dine fag, da denne linje er den, der har størst valgfrihed. Du vil fx kunne vælge samfundsfag på B-niveau eller opgradere matematik i 3.g.

STUDIERETNINGSFAG
Engelsk A
Spansk A
Latin C