VINDER AF NOVELLEKONKURRENCE

Therese Jetsmark Geiker fra 2.x. har netop vundet 1. pladsen i den landsdækkende novellekonkurrence ved Herlufsholm Fantasy Bogmesse i kategorien 16-18 år!

Præmien er et besøg på Warner Bros. Studio Tour London og et flygavekort for to personer. Derudover bliver Thereses novelle udgivet af forlaget Tellerup på Bibzone.dk, og novellen illustreres af Tellerups illustrator, Danielle Finnster.

Hvad handler din novelle om?
”Jeg har taget kendte fabler og eventyrkarakterer, vendt op og ned på det hele og på den måde skabt en original historie. Det er en historie, hvor genrerne fantasy og krimi bliver kombineret”.

Hvordan var det at vinde?
”Jeg blev meget overrasket”.

Hvordan var det at få overrakt præmien på Herlufsholm Fantasy Bogmesse?
”Det var meget overvældende. Der var rigtig mange mennesker”.

Hvorfor er det fedt at skrive?
”Det er sjovt at udfolde sig kreativt og sjovt at give og få feedback fra andre”.

Og feedback fra andre fik Therese, inden den færdige novelle var helt på plads. Hendes klasse, 2.x. havde et procesorienteret novelleforløb i dansk med deres dansklærer Marianne Chiler Sørensen op til konkurrencen.
Her fik eleverne bl.a. uddelt mesterskaber i netop det, der var særlig godt i hvert af deres enkelte tekstbidrag. Det område, som Therese fik uddelt mesterskab i, var ’remediering’, som netop drejer sig om at hente stof fra andre fortællinger, som herefter omsættes til et nyt udtryk i et nyt medie.
Efter uddelte mesterskaber af dansklæreren, shoppede eleverne rundt hos hinanden, for at lære eller låne de teknikker, de selv syntes, at de manglede til deres historie.
Novelleforløbet med hele klassen har derfor hjulpet Therese på rette vej med sin vindernovelle.

Redaktionen ønsker Therese stort tillykke med 1. pladsen!