Talentfulde volleyspillere på SG

Emma Louise Hesselholt og Oskar Kjerstein Madsen fra 1.z er Talent og Elite og Team Danmark elever med volleyball som deres udøvende sport.

Her i januar måned har de repræsenteret henholdsvis dame-, og herre ungdomslandsholdene til VM kvalifikationer i Bulgarien, og Oskar har desuden deltaget i EM kvalifikationer.
Oskar er i gang med sin femte sæson, mens Emma er i gang med sin fjerde.

Som atleter under Slagelse Talent og Elite har eleverne bl.a. morgentræning to gange om ugen, mens det at være en del af Team Danmark indebærer, at de deltager i turneringer i udlandet eller lignende. 

Hvorfor blev I en del af Slagelse Talent og Elite? 

Oskar: "Jeg synes, at det er en god idé, da der bliver tage hensyn til, at vi træner meget. Vi har styrketræning torsdag morgen og boldtræning tirsdag morgen. Der er ikke så mange under ordningen, så vi træner også med folk fra 7., 8. og 9. klasse og med andre her fra gymnasiet, der dyrker andre sportsgrene. Træningen er meget individuel og fokuserer ikke på, at vi skal blive bedre som hold, men den er derimod mere målrettet den enkelte.
Når vi er til morgentræning, så har de andre fra klassen dansk, så vi har to forskellige klasser, når det kommer til danskundervisning."

Emma: "Jeg valgte at blive en del af Slagelse Talent og Elite, da jeg synes konceptet med morgentræning er en god idé. Desuden var det også et plus, at der var andre sportselever i klassen med samme ordning, så man har en fælles interesse. Pga. morgentræningen har vi dansk i stedet for senere på dagen sammen med Talent og Elite elever fra HHX.
Jeg er super glad for at gå i klasse med andre, som dyrker sport på et højt niveau. Det er også med til at styrke klassens sammenhold, hvilket er super rart, da alle snakker med alle."

Hvordan fungerer det med Team Danmark?

Oskar: "Team Danmark fungerer sådan, at vi får godskrevet fravær, når vi skal til volleyballturneringer i udlandet. Emma har blandt andet været i Letland med U20, mens jeg har været i Bulgarien, hvor jeg sammenlagt har været væk i omkring fire uger i dette skoleår."

Emma: "Jeg skulle også have været i Ungarn til EM kvalifikation, men så forstuvede jeg desværre min ankel. Men skolen tager hensyn til, at vi er fraværende, når vi er en del af Team Danmark."

Oskar: "Ja, heldigvis bliver der fra lærernes side taget hensyn, og de ved godt, at vi er Team Danmark elever, da det står på vores profil på Lectio, men det er ikke dem alle, der ved, hvad det indebærer."

Emma: "Når man kommer hjem efter to uger med volley, så skal man lige ind i rutinerne og hverdagen igen, men jeg synes, at det fungerer rigtig godt.”

Har I nok timer på dagen til at nå det hele?

Emma: "Ja, men der skal selvfølgelig lidt ekstra planlægning til for at få det til at passe sammen i forhold til bl.a. transport. Man skal finde tid til at lave lektier i et bestemt tidsrum, så man samtidig også får tid til at slappe lidt af. Man må prioritere sin tid, så jeg føler ikke rigtig, at jeg har tid til at have et arbejde. Men vi skal også betale for at spille volleyball, da det er sådan en lille sport i Danmark. Derfor skal man betale for at komme på landsholdet."

Oskar: "Jeg synes ikke, at der er plads til både at være sammen med venner, gå til fester og samtidig skulle spille kamp. Her i weekenden havde jeg f.eks. tre kampe. Men som Emma siger, så skal man betale for at komme på landsholdet, og jeg mener kun, at der i alt ca. er 16.000 registrerede i Danmark, og det er i alle aldersgrupper lige fra folk på 6-7 år og op til folk på 70+."

Hvorfor begyndte I til volleyball, og hvornår skal I spille igen?

Oskar: "Jeg fandt ud af, at jeg ville spille volley, da min far havde spillet det for nogle år siden. Dengang hed klubben Korsør-Slagelse Volleyklub, hvor han så ville starte en miniafdeling op i Skælskør, hvor jeg bor. Så startede mine søskende og jeg. Og jeg er bare blevet ved."

Emma: "De forskellige volleyklubber laver også mange skolebesøg for at få mere fokus på sporten, så de forhåbentlig kan få nogle flere medlemmer. Sådan et skolebesøg var egentlig grunden til, at jeg startede med at spille volleyball."

Oskar: "Her til nytår har jeg for mit vedkommende været til VM og EM kvalifikationer, hvor jeg desværre ikke gik videre, så lige for tiden er der ikke så mange kampe igen. Men efter efterårsferien kan vi komme med i U19, hvis vi bliver udtaget."

Emma: "Jeg var også med til VM kvalifikationer, hvor jeg desværre heller ikke gik videre."

Hvad vil I efter gymnasiet?

Oskar: "Jeg tror, at jeg skal have to sabbatår - et hvor jeg tjener penge, og et andet hvor jeg tager til enten Tyskland, Italien eller Frankrig. Der spiller de meget volley, så der er mulighed for at leve af det professionelt."

Emma: "Jeg vil også gerne tage et sabbatår efter stx, hvor jeg fokuserer fuldt ud på at spille volleyball."

Her fra redaktionen vil vi ønske de to talentfulde unge et stort tillykke med, at de allerede har opnået at deltage i VM kvalifikationer. Derudover vil vi ønske dem god vind fremover i forhold til deres volleyballkarriere.