• slide1-1466x979

Grease på Slagelse Gymnasium

Brylcreme i håret, læderjakker og strutskørter er nogle af kendetegnene ved 50’ernes USA – og rammen om det univers, som dette års musical på Slagelse Gymnasium udspiller sig i – nemlig Grease.

Der er premiere på musicalen onsdag d. 1. februar kl. 19.00. Derudover vises forestillingen torsdag d. 2. februar kl. 19.00 og fredag den 3. februar kl. 18.00. Der spilles som altid i Grotten på Slagelse Gymnasium. Billetter kan købes online på hjemmesiden, og eventuelle restbilletter kan købes i døren på forestillingsaftenen til 50,- kr.

Grease er musicalen om 50’ernes rock’n’roll, om energien, kejtetheden, tøjet, moralen og den larmende musik, der mere end noget andet kendetegnede perioden. Forelskelsen mellem læderjakken Danny Zuko og den pæne og søde unge pige Sandy Dumbrowski på Rydell High School danner baggrunden for en perlerække af smittende sang- og dansenumre. Nostalgien ved 50’erne og problemstillingerne mellem de unge er stadig så aktuelle som nogensinde.

Slagelse Gymnasium har en lang tradition for at producere store musicals, hvor de medvirkende elever har muligheden for at arbejde med deres kreative kompetencer på et udfordrende niveau. Musicalen er et stort tværfagligt projekt, hvor fagene musik, billedkunst, mediefag og dramatik samarbejder.

Hvis man spørger dramatiklærer Thomas Nilsson om, hvordan han vil karakterisere dette års skuespillere, er svaret:

”De er dybt engagerede og motiverede. Der er både gengangere blandt skuespillerne fra de forrige år, men der er repræsentanter fra både 1.g., 2.g. og 3.g.”.

For at kunne deltage i musicalen, skal eleverne til auditions både i forhold til skuespil, sang, dans og musik. Når det gælder skuespil, vurderer dramatiklæreren bl.a., om eleverne er kreative i deres måde at bevæge sig på.

”Jeg giver dem f.eks. følgende øvelse: Du ligger på en tømmerflåde og skal klamre dig fast. Hvad vil du gøre? Hvis en elev så står og undrer sig og siger, at der ingen tømmerflåde er, så mangler der noget kreativitet”, siger Thomas Nilsson.

Hvad synes du, der skal til for at blive en god skuespiller?

”Man skal have et talent for at optræde overfor andre mennesker. Det kræver mod, og så skal man være kreativ, innovativ og elske at arbejde hårdt”, siger Thomas Nilsson.

Udover Thomas Nilsson er Christina Lange også ansat som dramatiklærer på Slagelse Gymnasium. De to skiftes til hver andet år at stå for den tilbagevendende musical på Slagelse Gymnasium.

Men hvad siger eleverne selv til at medvirke?

”Det er underholdende og udfordrende på alle de rigtige måder. Vi lærer meget om skuespil og teatermetoder. Sidste år var jeg kun med i koret. I år synes jeg, det er fedt at udfordre mig selv noget mere ved både at synge og spille skuespil”, siger Ditte 3.f., som spiller den seje Betty Rizzo, der leder pigegruppen Pink Ladies.

”Jeg er danser i Grease. Det har været virkelig sjovt, da jeg har fået masser af nye venner ud af det. Processen har til tider også været lidt stressede, da vi i dansegruppen har fået relativt meget ansvar for koreografien af mange af dansene. Jeg glæder mig til, når vi skal vise resultatet af vores hårde arbejde”, siger Pang 2.d.

”Det fedeste ved at være med i musicalbandet er, at det fungerer som en nøgle til en ny social omgangskreds på Slagelse Gymnasium. Det fedeste, rent musikalsk, er ikke selve musikken, men hele aspektet omkring musikkens understøttelse af det der sker på scenen. Vi skal skabe bestemte stemninger og følelser på bestemte tidspunkter, og derfor skal man som musiker være meget bevidst om, hvordan man spiller, og hvornår man spiller. Det er en fed udfordring og en sjov tilgang til musikken”, siger William 2.f., der er trommeslager i musicalbandet.

Slagelse Gymnasium glæder sig til musicalpremieren onsdag den 1. februar, hvor resultatet af flere måneders øvelse af musik, dans og skuespil vises frem.