Hilsen fra 2.d. i Boston

2.d. - vores global society class - i Boston på studietur

I 2.d. foregår undervisningen på engelsk i samfundsfag, historie, oldtidskundskab og religion, og derfor er det naturligt, at vores englesksprogede klasse – GSC som den kaldes – er i Boston på studietur. Klassen bor privatindkvarteret i amerikanske familier i den lille by Concord ca. 40 km fra Boston, og her går de i skole sammen med deres vært på Concord Carlisle Highschool. Vores elever går ikke kun i skole. De følger også deres værter til diverse sportsaktiviteter. En af vores elever følger ligefrem sin vært til ekstramatematik på Harvard.
Her i Concord er de unge ambitiøse. 2.d.'er også på sightseeingture til Boston, hvor de har gået den berømte Freedom Trail. Freedom Trail er vejen til den amerikanske uafhængighedserklæring, hvor man ser alle de steder og hører om alle de personer, som har haft betydning for uafhængighedserklæringen. Eleverne har også besøgt Harvard University – where dreams become reality. 

 

SG går videre til DM

 

16 friske drenge fra SG deltog i dag, torsdag 5. oktober i en hård
og våd omgang fodbold mod Nykøbing.       

De vandt turneringen og går nu videre til DM i Århus i uge 43.


​Stort tillykke til drengene!

 

 

Tysk valgaften på SG

Søndag aften mens de fleste andre sad og så den nye DR-serie Herrens Veje, samledes små 30 elever og lærere på Slagelse Gymnasium for at følge det tyske valg. Med ARD på storskærm og hjemmelavet tysk valgmiddag var stemningen sat til en aften med fokus på Tyskland og Merkels genvalg.
I løbet af aftenen blev der tid til den store tysklandsquiz, oplæg om det tyske valgsystem og live-interview med en ekspert - Jakob Esmann - direkte fra valgfest i København. Blandt eleverne var naturligvis mange tysk-og samfundsfagselever, men der var også masser af andre nysgerrige elever, der havde fundet vej til valgfesten. Alt i alt var aftenen en stor succes, hvor det hyggelige og det lærerige blev forenet på bedste vis.